Senioren Dominators niet voor een tweede keer voorbij Eagles

mei 8, 2017 Beheerder

Wat een zondagmiddag wedstrijd had moeten worden in Alpen aan den Rijn, werd een zondagochtend wedstrijd op het veld van Lightning Leiden, voorafgaand aan de Ere-Divisie Wedstrijd tussen de Amsterdam Crusaders en Lightning uit de Sleutelstad zelf.

Drie weken geleden waren de teams al aan elkaar gewaagd, maar werd de wedstrijd op eigen veld in Utrecht uiteindelijk met 24-12 gewonnen door de Dominators. Hoe anders ging het afgelopen zondag. Beide teams begonnen aanvallend slordig aan de wedstrijd, waarbij beide defenses profiteerde van de fouten van de tegenstander en er maar weinig yards werden gepakt. Het eerste kwart bleef daardoor ook zonder score.

In het tweede kwart kwamen de Eagles op een voorsprong door 2 succesvolle offensive drives die in totaal resulteerde in een score van 10 punten. De senioren van Utrecht Dominators komen voor rust nog terug met een touchdown waardoor er gerust wordt met 10-06, in het voordeel van Alphen Eagles.

Na rust blijken de Eagles zich het beste te hebben aangepast aan de tegenstander. Met name door fouten van de Dominators weten de Eagles te profiteren en in het derde en vierde kwart nog 21 punten te scoren. Doordat de Dominators niet meer weten te scoren wint Alphen Eagles de wedstrijd met 31-06.

De laatste twee wedstrijden van het reguliere seizoen speelt Utrecht Dominators thuis. Op zondag 14 mei wordt het debuterende Tilburg Wolves verwelkomd op Sportpark Overvecht Noord en op zondag 28 mei wordt het seizoen afgesloten tegen Flevo Phantoms Almere.