Dominators komen net te kort

juli 9, 2018 Martijn No comments exist

Utrecht – 8 juli, Het o15 flag football team van Utrecht Dominators is zondag 2e geworden op het NK flag football. In een zinderende finale – waarin zij zich vlak voor het eind vanuit een ogenschijnlijk kansloze positie terugvochten naar een gelijke stand – waren de 010 Trojans uiteindelijk net beter. Door een Rotterdamse score in de laatste seconde was de einduitslag , 45-32.

Het was voor het eerst sinds het Landskampioenschap van 2014 dat er weer een Utrecht Dominators o15 team in de finale om het landskampioenschap stond. Destijds werd er gewonnen van favoriet Den Haag. Dit Utrechtse team wilde dat kunststukje als underdog graag herhalen tegen hun Rotterdamse tegenstander.

De verdediging begon ijzersterk. Zij wist de aanval van Rotterdam direct te onderscheppen en de bal in een goede scoringspositie te brengen. De Utrechtse aanval kon deze buitenkans helaas omzetten in punten. Een diepe bal in de endzone belandde in Rotterdamse handen.

De Rotterdamse aanval leek hierdoor te zijn wakker geschud. Vooral rennend wisten zij keer op keer de Utrechtse verdediging te verschalken. De Trojans liepen zo uit naar een 19-00 voorsprong. In tegenstelling tot de Rotterdammers had de Dominators aanval moeite om gaten te vinden in de solide verdediging. Vooral de twee dames in het team waren niet te passeren. Hard werken werd uiteindelijk beloond en een gaatje gevonden, 19-06. Dit bleek echter niet de gehoopte ommekeer te zijn want nog voor rust brachten de Trojans met nog een score de ruststand naar een comfortabele 26-06 voorsprong.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld volledig. De Dominators wilde strijden voor hun kans om de titel en de Trojans waren wellicht iets te zelfverzekerd. Het gevolg was een fantastische comeback die de spanning volledig terugbracht in de wedstrijd.

Met nog een paar minuten op de klok was de 26-06 ruststand omgebogen naar 32-25. De massaal voor deze wedstrijd naar het sportpark gekomen Utrechtse supporters gingen compleet uit hun dak toen de gelijkmakende touchdown en conversie werden gescoord, 32-32. Alles was weer mogelijk.

De Rotterdamse formatie wankelde, maar viel niet om. Met wederom een lange run pakte zij weer een voorsprong. De tijd begon nu echt te dringen. Nog een keer terugkomen zat er alleen niet in. Toen de laatste aanval gestopt werd leek het game over.

Tot ieders verbazing besloot de Trojans aanval, terwijl er nog secondes op de klok stonden, met de bal te gooien. De eerste pass viel op de grond. De tweede werd gepakt door een Utrechtse verdediger, maar die kon de bal helaas niet controleren waardoor deze op de grond viel en in Rotterdams bezit bleef.

Deze gemiste buitenkans spookte wellicht nog door de hoofden van de Utrechtse verdedigers want op de aanval direct daarna glipte een aanvaller door de lines voor de alles beslissende score, 45-32.

Het was een zinderende finale met veel strijd en mooi flag football. Een zeer waardig toetje van een fantastisch NK flag football in Utrecht.

Wil jij ook een keer flag of tackle American football spelen? Wij verzorgen gratis proeflessen meisjes, jongens, mannen en vrouwen (vanaf 8 jaar). Kom in september geheel vrijblijvend meetrainen. Kijk op www.utrecht-dominators.nl/tryouts voor de exacte data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *