Actueel

26/10/2017

***AFBN ACADEMY IN UTRECHT***

Op zondag 12 november komt de AFBN Academy naar Utrecht. Ben jij tussen de 12 en 19 jaar en wil jij ervaren hoe het is om American football te spelen? Schrijf je dan direct in voor deze kans via dit formulier.

Samen met 100 anderen wordt je een dag lang getraind door diverse internationale en Nederlandse American Football coaches.

23/10/2017

Gratis introductiecursus flag football

Om scholen, buurt sportcoaches en beweegmakelaars van binnen en buiten Utrecht kennis te laten maken met American Football organiseert American Football club Utrecht Dominators op donderdag 2 november een gratis introductiecursus Flag Football. Aan het eind van de cursus hebben deelnemers een goed beeld van de mogelijkheden van de sport en zijn ze in staat om zelfstandig een Flag Football les te geven. Hiernaast zullen de Dominators alle deelnemers voorzien van een werkboek waarmee ze zelf aan de slag kunnen. 

Flag Football is de non-contact vorm van American Football die in (gemengde) teams van 5 spelers gespeeld wordt. Flag Football leert kinderen spelenderwijs belangrijke (sociale) vaardigheden zoals afspraken maken, samenwerken, vooruitdenken én het bevorderd creativiteit. De basis van het spel is eenvoudig te leren en er zijn nauwelijks extra attributen voor nodig. 

Heb jij interesse in deze introductiecursus? Meld je dan aan via dit formulier. In verband met de 13e verjaardag van de Utrecht Dominators wordt deze cursus kosteloos aangeboden.

20/10/2017

American Football steeds populairder, ook bij vrouwen

Is het jullie ook al opgevallen? Steeds meer meiden en dames ontdekken American Football als nieuwe sport. Zowel de tackle als de non-contact (Flag Football) variant wordt steeds populairder.

Tijdens de laatste twee thuiswedstrijden van het Utrecht Dominators senioren Flag Football team waren er Vockingworst ‘Women of the Match’ in plaats van ‘Men’. In de recent uitgebrachte commercial van Menzis speelt een dame de hoofdrol en op 17 december wordt in Amsterdam de eerste Nederlandse dames American Footballwedstrijd ooit gespeeld

 

Volgens ons is de groeiende populariteit te verklaren door de veelzijdigheid van de sport. Zo is American Football de ultieme teamsport die ook een goede individuele workout biedt. Doordat er binnen een team allerlei afzonderlijke specialisme zijn is er plek voor een enorme diversiteit aan type sporters, ieder met een unieke taak. American Football is gezellig en uitdagend.

 

Om scholen, buurt sportcoaches en beweegmakelaars in en om Utrecht kennis te laten maken met American Football organiseert American Football club Utrecht Dominators op donderdag 2 november een gratis introductiecursus Flag Football.

 

Flag Football is de non-contact vorm van American Football die in (gemengde) teams van 5 spelers gespeeld wordt. Flag Football leert kinderen spelenderwijs belangrijke (sociale) vaardigheden zoals afspraken maken, samenwerken, vooruitdenken én het bevorderd creativiteit. De basis van het spel is eenvoudig te leren en er zijn nauwelijks extra attributen voor nodig.

 

Aan het eind van de cursus hebben deelnemers een goed beeld van de mogelijkheden van de sport en zijn ze in staat om zelfstandig een Flag Football les te geven. Hiernaast zullen wij alle deelnemers voorzien van een werkboek waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

Heb jij interesse in deze introductiecursus? Meld je dan aan via dit formulier. In verband met de 13e verjaardag van de Utrecht Dominators wordt deze cursus kosteloos aangeboden.

 

In 2018 willen de Dominators ook geheel verzorgde lespakketten gaan aanbieden om te helpen bij het geven van Flag Football op school en in de wijk. Met het aanbieden van dit vernieuwend sportaanbod willen de Dominators in Utrecht een actieve bijdrage leveren aan het verhogen van de sportparticipatie, het terugdringen van de wachtlijsten, het activeren van (kwetsbare) doelgroepen die nu niet sporten en het promoten van een gezonde levensstijl.

29/08/2017

Schema EK Flag Football

Go Lions! Van 7 t/m 10 september wordt in Madrid het EK flag football gespeeld.
Het schema van het Dutch Lions Flag Football team ziet er als volgt uit:

7 sept:
Game 1. Switserland vs Netherlands
Game 2. Slovenia vs Netherlands

8 sept:
Game 3. Spain vs Netherlands
Game 4. Netherlands vs Austria

9 sept:
Game 5. Netherlands vs Czech Republic
Game 6. Netherlands vs Germany
Game 7. Netherlands vs Italy

10 sept:
Placement wedstrijden en finale

Wil jij kans maken om ook voor het Nederlands team te mogen spelen? Schrijf je dan nu in voor de gratis proeflessen flag football (cubs v/a 12 jaar of senioren v/a 16 jaar).

29/08/2017

Start nieuwe Proeflessen

Na de succesvolle voorjaarseditie beginnen we vanaf dinsdag 5 september weer met de gratis proeflessen American football. Je kunt je via onze website inschrijven voor proeflessen tackle (16+) en/of flag football (12-15 en 16+). Link

UPDATE
Vol!! De 1e serie gratis proeflessen #AmericanFootball is vol. Start op 7, 26 of 28 sept. nog wel mogelijk.