Flag Football op School

Flag football is uitermate geschikt om op school te spelen. De basis van het het spel is eenvoudig te leren en er is nauwelijks lichamelijk contact toegestaan. Hierdoor kan het in gemengde teams gespeeld worden. Flag football is ook een inclusieve sport. Spelers kunnen ongeacht hun bouw of atletisch vermogen succesvol zijn. Naast een leuke fysieke activiteit stimuleert flag football ook de creativiteit en sociale vaardigheden van kinderen. Een bijkomend voordeel is dat je voor het spelen van flag football nauwelijks attributen nodig hebt. Met 10 pylonen, een set 'flags' en een bal kun je al aan de slag. Klik op de link voor de basis spelregels van flag football.

Heeft u interesse om flag football aan te bieden op uw school? Dit kan een eenmalige clinic zijn of een heel lesprogramma. Neem dan contact met ons op via info@utrecht-dominators.nl

Zelf aan de slag?
Dat kan met behulp van het Werkboek_Flag_Football (klik link voor PDF). Klik op de volgende link voor het aanvragen van het inspirerende verhaal over Eden en de Dukes.

Utrechts Kampioenschap School Flag Football
Het UK school flag football wordt jaarlijks gehouden op de eerste woensdag in juni. Meer informatie over het toernooi vindt je hier.

 Nederlands Kampioenschap School Flag Football
Het officiële NK school flag football vindt ieder jaar plaats op de derde zaterdag in juni.