Archief

09/07/2018

Dominators komen net te kort

Utrecht – 8 juli, Het o15 flag football team van Utrecht Dominators is zondag 2e geworden op het NK flag football. In een zinderende finale – waarin zij zich vlak voor het eind vanuit een ogenschijnlijk kansloze positie terugvochten naar een gelijke stand – waren de 010 Trojans uiteindelijk net beter. Door een Rotterdamse score in de laatste seconde was de einduitslag , 45-32.

Het was voor het eerst sinds het Landskampioenschap van 2014 dat er weer een Utrecht Dominators o15 team in de finale om het landskampioenschap stond. Destijds werd er gewonnen van favoriet Den Haag. Dit Utrechtse team wilde dat kunststukje als underdog graag herhalen tegen hun Rotterdamse tegenstander.

De verdediging begon ijzersterk. Zij wist de aanval van Rotterdam direct te onderscheppen en de bal in een goede scoringspositie te brengen. De Utrechtse aanval kon deze buitenkans helaas omzetten in punten. Een diepe bal in de endzone belandde in Rotterdamse handen.

De Rotterdamse aanval leek hierdoor te zijn wakker geschud. Vooral rennend wisten zij keer op keer de Utrechtse verdediging te verschalken. De Trojans liepen zo uit naar een 19-00 voorsprong. In tegenstelling tot de Rotterdammers had de Dominators aanval moeite om gaten te vinden in de solide verdediging. Vooral de twee dames in het team waren niet te passeren. Hard werken werd uiteindelijk beloond en een gaatje gevonden, 19-06. Dit bleek echter niet de gehoopte ommekeer te zijn want nog voor rust brachten de Trojans met nog een score de ruststand naar een comfortabele 26-06 voorsprong.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld volledig. De Dominators wilde strijden voor hun kans om de titel en de Trojans waren wellicht iets te zelfverzekerd. Het gevolg was een fantastische comeback die de spanning volledig terugbracht in de wedstrijd.

Met nog een paar minuten op de klok was de 26-06 ruststand omgebogen naar 32-25. De massaal voor deze wedstrijd naar het sportpark gekomen Utrechtse supporters gingen compleet uit hun dak toen de gelijkmakende touchdown en conversie werden gescoord, 32-32. Alles was weer mogelijk.

De Rotterdamse formatie wankelde, maar viel niet om. Met wederom een lange run pakte zij weer een voorsprong. De tijd begon nu echt te dringen. Nog een keer terugkomen zat er alleen niet in. Toen de laatste aanval gestopt werd leek het game over.

Tot ieders verbazing besloot de Trojans aanval, terwijl er nog secondes op de klok stonden, met de bal te gooien. De eerste pass viel op de grond. De tweede werd gepakt door een Utrechtse verdediger, maar die kon de bal helaas niet controleren waardoor deze op de grond viel en in Rotterdams bezit bleef.

Deze gemiste buitenkans spookte wellicht nog door de hoofden van de Utrechtse verdedigers want op de aanval direct daarna glipte een aanvaller door de lines voor de alles beslissende score, 45-32.

Het was een zinderende finale met veel strijd en mooi flag football. Een zeer waardig toetje van een fantastisch NK flag football in Utrecht.

Wil jij ook een keer flag of tackle American football spelen? Wij verzorgen gratis proeflessen meisjes, jongens, mannen en vrouwen (vanaf 8 jaar). Kom in september geheel vrijblijvend meetrainen. Kijk op www.utrecht-dominators.nl/tryouts voor de exacte data.

07/07/2018

🚨BREAKING🚨

Door het ontbreken van de juiste belijning in Amsterdam worden alle Tulip Bowl flag football finales morgen in Utrecht gespeeld. Toegang gratis.

Programma

10:00 uur (SFF) Hague Hyena’s – Purmerend Barbarians I

12:30 uur (PWE) Flevo Phantoms Almere – 010 Trojans

15:00 uur (CUB) 010 Trojans – Utrecht Dominators

#TulipBowl #AFBN

24/06/2018

Finale!!

Het o15 flag football team van de Utrecht Dominators heeft vriend en vijand verrast door de playoff wedstrijd tegen Lelystad Commanders I te winnen.

De Utrechtse flag footballers waren het seizoen op de 4e plek geëindigd. Hierdoor moesten zij het, tijdens de halve finale om het landskampioenschap, opnemen tegen de nummer 1, Lelystad Commanders I.

De Dominators startte de wedstrijd ijzersterk en vochten zich knap naar een 24-47 voorsprong bij de rust. De Commanders waren echter niet van plan om de wedstrijd zomaar weg te geven. Zij begonnen in de tweede helft aan een furieuze comeback. Dit zorgde voor een zinderende slotfase waarin de Dominators uiteindelijk de voorsprong wisten vast te houden. Eindstand 50-61.

De Dominators spelen op zondag 8 juli om 10u in Amsterdam tegen 010 Trojans de finale om het Landskampioenschap.

#TowerAbove #AFBN

02/05/2018

Dominators dames grijpen net naast de titel

UTRECHT – Afgelopen weekend stond Sportpark Overvecht Noord voor de tweede keer in het teken van de King Bowl. Een jaarlijks terugkerend tweedaags internationaal flag football toernooi. Deze editie deden er liefst 32 teams uit 13 verschillende landen mee, een verdubbeling ten opzicht van vorige jaar. Het toernooi werd georganiseerd door American football club Utrecht Dominators.

Finale voor Utrechtse dames
Bij de dames categorie wist het team van de Utrecht Dominators ongeslagen de finales te halen. Daarin speelde de zenuwen en het uitvallen van een van de beste speelsters hen helaas parten. Waar zij iedereen, inclusief de Russische opponent Red Foxes, in eerdere wedstrijden nog wist te verslaan waren het ditmaal de Russinnen die als winnaar, en dus King Bowl Kampioen, van het veld af stapte. Het Schotse East Kilbridge Pirates werd derde.

In de open categorie (heren of gemengde teams) ging de winst naar het Engelse London Smoke.
Zij kwamen vroeg in de finale op voorsprong en hielden deze net vast tegen de sterk terugkomende Legionaries uit Mainz. Op de derde plaats eindige het Schotse Carnegie Football die in de troostfinale won van het Belgische team uit Charleroi. De Utrecht Dominators heren eindigde als beste Nederlandse team op een 14e plaats.

De derde editie van de King Bowl wordt gehouden op 4 en 5 mei, 2019.

Flag football
Flag football is vorm van American football, maar kent eigen regels. Zo zijn tackelen en blocken niet toegestaan. Een aanvaller wordt gestopt wanneer zijn of haar ‘flag’ wordt afgepakt. Het spel wordt gespeeld in (gemengde) teams van vijf spelers / speelsters. Er wordt gescoord – een touchdown – door met de bal de endzone van de tegenstander in te lopen of door de bal in de endzone te vangen. Dankzij het inclusieve karakter groeit de populariteit van flag football wereldwijd enorm hard.

Zelf spelen
Interesse om flag football te gaan spelen? Meld je aan voor de gratis proeftrainingen.

20/03/2018

Tweede SFC-thuiswedstrijd 2018, vs. Amsterdam Panthers

Komt dat zien! Zondag (1 april) om 14:00uur op sportpark Overvecht Noord. De tweede thuiswedstrijd voor het SFC tackle team.

Utrecht Dominators – Amsterdam Panthers

#TowerAbove #AFBN