Eden en de Dukes

Als Utrecht Dominators willen wij met Eden en de Dukes op een unieke manier de bekendheid van flag football vergroten terwijl kinderen tegelijkertijd gestimuleerd worden om te lezen. In dit innovatieve eerste prentenboek creëren Phoebe en Kehinde van de UK Dukes een warm, maar leerzaam verhaal om kinderen te inspireren nieuwe dingen te proberen en hen kennis te laten maken met de flag football sport.

Inclusie
Flag football is een leuke en van nature inclusieve sport die ideaal is voor op school. De basis is eenvoudig te leren en om succesvol te zijn moet je samenwerken. Naast een sportieve uitdaging biedt de sport daarom ook leermomenten op het gebied van sociale vaardigheden en respect (voor elkaar en de tegenstander). Doordat de sport contact vrij/ arm is kan het ook prima in gemengde teams gespeeld worden.

Zelf aan de slag
Wil jij voor jouw school Eden en de Dukes ontvangen en aan de slag gaan met flag football? Laat dan via de link hieronder je gegevens achter en ontvang Eden en de Dukes gratis. Naast het inspirerende verhaal van Eden ontvang je ook het werkboek 'Flag football op school'. In het werkboek staan diverse spelvormen en tips zodat je direct zelf aan de slag kunt.

EDEN-en-de-DUKES-cover