Clinics

Utrecht Dominators verzorgt Flag Football clinics voor scholen, maar ook voor bedrijven of andere sport- en studentenverenigingen.

 

Flag Football is de non-contact variant van American Football. Tackelen en blokken zijn hierbij niet toegestaan. In plaats daarvan kan de verdediging een aanvallende speler in het bezit van de bal stoppen door één van zijn of haar lintjes (=flag) af te pakken. Deze ´flags´ zitten met klittenband bevestigd aan een riem en die alle spelers in het veld dragen.

udflag-sm

Omdat er geen lichamelijk contact is toegestaan bij Flag Football kunnen jongens en meisjes het samen spelen. Het gooien, vangen, positiespel, vakspel, de aanval~ en verdedigingsstrategieën en het samenwerken maken het een zeer gevarieerde en educatieve sport. Hierdoor is het uitermate geschikt om op scholen te spelen.

 

Bent u geïnteresseerd om Flag Football te introduceren op uw school, vereniging of uw bedrijf? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op door een mailtje te sturen naar: info@utrecht-dominators.nl.