Football Spelen

Utrecht Dominators biedt naast American Football, ook wel Full Contact Football genoemd, ook Flag Football aan. Flag Football is een non-contact variant van American Football en kan vanaf jongere leeftijd gespeeld worden. Hieronder kun je meer informatie vinden over de 2 spelvormen en over de teams van Utrecht Dominators. Informatie over wedstrijden en standen van onze teams zijn HIER te vinden.

Cubs Flag Football

De spelvorm Cubs Flag Football is geschikt voor jongens en meisjes van 12 tot en met 15 jaar. Voor jongere leeftijden kan eventueel dispensatie worden aangevraagd. Bij Utrecht Dominators kun je vier keer gratis meetrainen om er achter te komen hoe leuk flag football eigenlijk is!

 

Klik HIER voor meer informatie over Cubs Flag Football bij Utrecht Dominators.

Flag 2

Junior Tackle (JT)

Bij Junior Tackle speel je full contact American Football, wat wil zeggen dat er met fysiek contact gespeeld wordt. Deze vorm van American Football wordt met teams van 9 spelers gespeeld en is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 16 tot en met 19 jaar.

 

Klik HIER voor meer informatie over Junior Tackle bij Utrecht Dominators.

Team

Senior Flag Football (SFF)

Vanaf 16 jaar kun je bij Utrecht Dominators Senior Flag Football spelen. Het team neemt deel aan toernooien in binnen en buitenland, en is dit jaar voor het eerst gastheer op het eigen internationale toernooi de King Bowl.

 

Klik HIER voor meer informatie over Senior Flag Football bij Utrecht Dominators.

SFF

Senior Full Contact (SFC)

De full-contact versie van American Football wordt Tackle Football genoemd. Dit is het American Football, zoals men dat kent van de NFL in Amerika. In Nederland wordt er gespeeld volgens de NCAA (Amerikaanse College-rules) regels. Vanaf 19 jaar kun je meedoen bij het Senior Full Contact team van Utrecht Dominators.

 

Klik HIER voor meer informatie.

SFC