Archief

14/10/2021

Dames flag football

Op dinsdag 12 oktober organiseerde de Dominators de eerste exclusieve dames flag football training. De head coach van het nationaal dames flag football Wayne kwam langs en ging met de enthousiaste groep dames hard aan het werk.

Op het programma stond onder andere:
– Balvaardigheid & bescherming
– Handgebruik bij het vangen
– Explosieve start van de aanval

Met deze training is ook het startschot gegeven voor de voorbereiding van het dames team op de King Bowl. Het jaarlijkse internationale flag football toernooi op de velden van de Dominators. In 2022 vindt het toernooi plaats op 30 april en 1 mei. Er komen dan 24 dames teams en 36 heren/mix teams naar Utrecht om te strijden om de fel begeerde King Bowl kroon.

20/09/2021

Seizoen 2021 succesvol van start!

Oo zondag 26 september was het na anderhalf jaar eindelijk weer zo ver. Om 14:00u precies trapte het Dominators Senioren tackle team thuis tegen de West Frisian Outlawz de nieuwe competitie af.

Naast de aftrap van de competitie was dit na 16 jaar ook de start van het laatste seizoen op Sportpark Overvecht Noord voor de Dominators. In de zomer van 2022 verhuist de vereniging namelijk naar het nieuwe sportpark Zuilense Vecht.

De wedstrijd verliep voortvarend. Na een onwennige eerste fase warme de aanvallende motor langzaam op. De verdediging stond en bleef staan. Hierdoor werden de bezoekers met 44-00 verslagen.

De volgende wedstrijd is op zondag 24 oktober om 14u thuis tegen de Maastricht Wildcats.

06/11/2020

Eden en de Dukes

Met het inspirerende verhaal Eden en de Dukes gaat Utrecht Dominators op een unieke manier de bekendheid van flag football vergroten terwijl kinderen tegelijkertijd gestimuleerd worden om te lezen. In dit innovatieve eerste prentenboek creëren Phoebe en Kehinde van de UK Dukes een warm, maar leerzaam verhaal om kinderen te inspireren nieuwe dingen te proberen en hen kennis te laten maken met de flag football sport.

Ben jij een sportaanbieder en wil je voor jouw school/ organisatie Eden en de Dukes ontvangen? Ga dan naar de actiepagina, laat je gegevens achter en ontvang Eden en de Dukes gratis. Naast het inspirerende verhaal van Eden ontvang je ook het werkboek ‘Flag football op school’. In het werkboek staan diverse spelvormen en tips zodat je direct zelf aan de slag kunt.

Sportakkoord
De promotie van flag football met het boek Eden en de Dukes is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage door gemeente Utrecht vanuit het Utrechts Sportakkoord stimuleringsbudget.

Over Utrecht Dominators
American football club Utrecht Dominators verrijkt sinds 2004 het sportaanbod in Utrecht e.o. met American football en flag football. Beide sporten zijn door de grote verscheidenheid van taken en rollen binnen het spel en de teams van nature zeer inclusief. Hierdoor is de sport geschikt voor vrijwel iedereen, ook vrouwen en meiden. Flag football is daarbij ook nog eens enorm laagdrempelig. Utrecht Dominators heeft geen wachtlijst en je kunt er al terecht vanaf 7 jaar. Meedoen? Schrijf je in voor de gratis proeflessen.

30/09/2020

Gerard Houterman nieuwe voorzitter Utrecht Dominators

Utrecht – American football club Utrecht Dominators heeft gisteravond, dinsdag 19 september, tijdens de Algemene Ledenvergadering Gerard Houterman gekozen als nieuwe voorzitter. Hij neemt per direct de voorzittershamer over van de in juni afgetreden Ruud Heijsman, die ruim twaalf jaar voorzitter was van de Utrechtse American football club.

In verband de veranderende maatschappij en sportbeleving ging Utrecht Dominators op zoek naar een ervaren (sport)bestuurder en verbinder. “Wij zijn erg blij met de aanstelling van Gerard Houterman als nieuwe voorzitter. Met zijn ervaring als sportbestuurder en programma- & projectmanager beschikt Gerard over de gewenste kwaliteiten en achtergrond. Wij kijken er naar uit om met hem de vereniging verder te ontwikkelen op zowel organisatorisch als sportief gebied”, aldus het bestuur.

Een van de voordelen voor de vereniging is dat Houterman bekend is met de Utrechtse sportwereld. Zo was hij eerder voorzitter van de Utrechtse voetbalclub Sporting ‘70 en Top Judo Utrecht. Hiernaast was hij tot zijn aanstelling ambassadeur van SportUtrecht. Over zijn keuze om voorzitter te worden bij de Dominators is Houterman kort: “Het lijkt me boeiend om een kleine niet alledaagse sport verder te ontwikkelen.” Naast de extra uitdagingen die de huidige corona-crisis met zich meeneemt, zijn er voor de vereniging ook nog voldoende andere zaken om te tackelen. Hierin stelt Houterman direct de volgende prioriteiten: “Duidelijkheid verkrijgen over wel of geen verhuizing van de vereniging (Red. naar Sportpark Zuilense Vecht) en de club in organisatorisch en sportief opzicht een stap verder brengen.”

Over Utrecht Dominators
American football club Utrecht Dominators verrijkt sinds 2004 het sportaanbod in Utrecht e.o. met American football en flag football. Beide sporten zijn door de grote verscheidenheid van taken en rollen binnen het spel en de teams van nature zeer inclusief. Hierdoor is de sport geschikt voor vrijwel iedereen, ook vrouwen en meiden. Flag football is daarbij ook nog eens enorm laagdrempelig. Utrecht Dominators heeft geen wachtlijst en je kunt er al terecht vanaf 7 jaar. Kijk voor meer informatie over de Dominators, of om je aan te melden voor gratis proeflessen op www.utrecht-dominators.nl/tryouts

12/06/2020

Kom en doe mee met flag football

Al ruim 15 jaar is Utrecht Dominators dé vereniging voor American football in Utrecht. De Dominators bieden een uniek sportaanbod voor iedereen vanaf 7 jaar. Jeugdspelers en volwassenen kunnen er terecht voor flag football (vanaf 7 jaar) en/of American football (vanaf 16jr).

Iedereen – ja, ook meiden en dames – is van harte welkom om tot het eind van het seizoen (1e week juli) gratis te komen meetrainen. Wij zijn met name op zoek naar extra jeugdspelers tussen de 8 en 15 jaar, maar ook oudere jeugd en volwassenen zijn van harte uitgenodigd. De trainingen voor de jeugd zijn tot het eind van het seizoen op dinsdag en donderdag van 18.15 – 19.15 uur.

Na de zomervakantie begint het nieuwe seizoen en als alles meezit worden er dan ook weer wedstrijden voor de nieuwe competitie ingepland. Bij alle trainingen worden de richtlijnen van RIVM en NOC*NSF in acht genomen. Hierdoor ziet vooral de tackle training er nu iets anders uit dan voorheen.

Wat is Flag Football? Het volgend filmpje legt dat in slechts 90 seconde uit: https://www.youtube.com/watch?v=-tpzWe8P_WI&feature=youtu.be

Zo ziet een tackle football training er uit:
https://youtu.be/5sZKCeU5MLs

Meer informatie over de Utrecht Dominators vindt je op Facebook, Instagram en de website www.utrecht-dominators.nl