Archief

12/06/2020

Kom en doe mee met flag football

Al ruim 15 jaar is Utrecht Dominators dé vereniging voor American football in Utrecht. De Dominators bieden een uniek sportaanbod voor iedereen vanaf 7 jaar. Jeugdspelers en volwassenen kunnen er terecht voor flag football (vanaf 7 jaar) en/of American football (vanaf 16jr).

Iedereen – ja, ook meiden en dames – is van harte welkom om tot het eind van het seizoen (1e week juli) gratis te komen meetrainen. Wij zijn met name op zoek naar extra jeugdspelers tussen de 8 en 15 jaar, maar ook oudere jeugd en volwassenen zijn van harte uitgenodigd. De trainingen voor de jeugd zijn tot het eind van het seizoen op dinsdag en donderdag van 18.15 – 19.15 uur.

Na de zomervakantie begint het nieuwe seizoen en als alles meezit worden er dan ook weer wedstrijden voor de nieuwe competitie ingepland. Bij alle trainingen worden de richtlijnen van RIVM en NOC*NSF in acht genomen. Hierdoor ziet vooral de tackle training er nu iets anders uit dan voorheen.

Wat is Flag Football? Het volgend filmpje legt dat in slechts 90 seconde uit: https://www.youtube.com/watch?v=-tpzWe8P_WI&feature=youtu.be

Zo ziet een tackle football training er uit:
https://youtu.be/5sZKCeU5MLs

Meer informatie over de Utrecht Dominators vindt je op Facebook, Instagram en de website www.utrecht-dominators.nl

05/01/2020

Nieuwjaars Bowl 2020

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, organiseren we de Nieuwjaars Bowl! Een jeugd flagfootball-toernooi voor peewees en cubs.

Wanneer

26 januari van 10:00 tot 17:00 uur

Leeftijdscategorieën 

  • 8 t/m 12 jaar – peewees
  • 13 t/m 15 jaar – cubs

Kosten

€ 5 per team 

Een team heeft minimaal 5 spelers nodig.

Aanmelding

Stuur een e-mail aan utrechtdominators@gmail.com met als onderwerp Aanmelding Nieuwjaarsbowl 2020 en geef aan:

  • Naam van de club
  • Leeftijdscategorie team
  • E-mailadres waarop je updates (wedstrijdschema) wilt ontvangen

Waar

Sportpark Overvecht Noord, Manitobadreef 4, 3565 CH, Utrecht

Tot ziens op 26 januari!

18/10/2019

King Bowl registration is open

Registration for King Bowl 2020 is now open. This edition we still have room for 4 women’s teams. Men/mix is already fully booked. The tournament will be held May 2-3 2020 in Utrecht, Netherlands. You can register here –> King Bowl Registration. Sign up and get ready to #ClaimtheCrown

16/06/2019

o15 Landskampioen

Het Utrecht Dominators o15 flag football team is afgelopen zondag in Den Haag Nederlands kampioen geworden. In de finale werd Rotterdam Anaconda’s met 34-06 verslagen.

09/06/2019

Ongeslagen Dominators o15 plaatst zich voor finale weekend NK.

Het o15 flag football team van de Utrecht Dominators heeft afgelopen zondag de reguliere competitie afgesloten. Tijdens het seizoen wist de verliezend NK finalist van 2018 alle wedstrijden te winnen.

Het team kan zich nu gaan opmaken voor het finale weekend van het NK flag football voor club team dat op zondag 16 juni in Den Haag wordt gespeeld. Tijdens de finaledag nemen de ongeslagen Dominators, die als eerste zijn geplaatst het op tegen de #4 van de competitie. De winnaar van deze wedstrijd speelt vervolgens de finale om het Nederlands Kampioenschap tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de #2 en #3.

Senioren flag
De Utrecht Dominators senioren maakte ook nog kans op deelname aan het NK eindtoernooi. Zij moesten hiervoor wel 2 van hun overige 3 wedstrijden winnen en hopen op een misstap van Rotterdam Anacondas. De Rotterdammers maakte geen fout waardoor zij zich plaatste voor de eindstrijd en het seizoen voor de Utrechtse flag footballers erop zit. De drie wedstrijden die het team door amateuristisch gepruts van de AFBN wedstrijdcommissie nog moet spelen komen te vervallen.

School finales. 
Naast de finales om het Nederlands Kampioenschap voor club teams wordt op zaterdag 15 juni eerst gestreden om het NK voor school teams. Wie Utrecht zal vertegenwoordigen is op dit moment nog niet bekend. Het Utrechts kampioenschap dat tevens dient als kwalificatie toernooi voor het NK school flag vindt op woensdagmiddag 5 juni plaats op de velden van Utrecht Dominators.

#TowerAbove #AFBN #Utrecht