Archief

05/01/2020

Nieuwjaars Bowl 2020

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, organiseren we de Nieuwjaars Bowl! Een jeugd flagfootball-toernooi voor peewees en cubs.

Wanneer

26 januari van 10:00 tot 17:00 uur

Leeftijdscategorieën 

  • 8 t/m 12 jaar – peewees
  • 13 t/m 15 jaar – cubs

Kosten

€ 5 per team 

Een team heeft minimaal 5 spelers nodig.

Aanmelding

Stuur een e-mail aan utrechtdominators@gmail.com met als onderwerp Aanmelding Nieuwjaarsbowl 2020 en geef aan:

  • Naam van de club
  • Leeftijdscategorie team
  • E-mailadres waarop je updates (wedstrijdschema) wilt ontvangen

Waar

Sportpark Overvecht Noord, Manitobadreef 4, 3565 CH, Utrecht

Tot ziens op 26 januari!

18/10/2019

King Bowl registration is open

Registration for King Bowl 2020 is now open. This edition we still have room for 4 women’s teams. Men/mix is already fully booked. The tournament will be held May 2-3 2020 in Utrecht, Netherlands. You can register here –> King Bowl Registration. Sign up and get ready to #ClaimtheCrown

16/06/2019

o15 Landskampioen

Het Utrecht Dominators o15 flag football team is afgelopen zondag in Den Haag Nederlands kampioen geworden. In de finale werd Rotterdam Anaconda’s met 34-06 verslagen.

09/06/2019

Ongeslagen Dominators o15 plaatst zich voor finale weekend NK.

Het o15 flag football team van de Utrecht Dominators heeft afgelopen zondag de reguliere competitie afgesloten. Tijdens het seizoen wist de verliezend NK finalist van 2018 alle wedstrijden te winnen.

Het team kan zich nu gaan opmaken voor het finale weekend van het NK flag football voor club team dat op zondag 16 juni in Den Haag wordt gespeeld. Tijdens de finaledag nemen de ongeslagen Dominators, die als eerste zijn geplaatst het op tegen de #4 van de competitie. De winnaar van deze wedstrijd speelt vervolgens de finale om het Nederlands Kampioenschap tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de #2 en #3.

Senioren flag
De Utrecht Dominators senioren maakte ook nog kans op deelname aan het NK eindtoernooi. Zij moesten hiervoor wel 2 van hun overige 3 wedstrijden winnen en hopen op een misstap van Rotterdam Anacondas. De Rotterdammers maakte geen fout waardoor zij zich plaatste voor de eindstrijd en het seizoen voor de Utrechtse flag footballers erop zit. De drie wedstrijden die het team door amateuristisch gepruts van de AFBN wedstrijdcommissie nog moet spelen komen te vervallen.

School finales. 
Naast de finales om het Nederlands Kampioenschap voor club teams wordt op zaterdag 15 juni eerst gestreden om het NK voor school teams. Wie Utrecht zal vertegenwoordigen is op dit moment nog niet bekend. Het Utrechts kampioenschap dat tevens dient als kwalificatie toernooi voor het NK school flag vindt op woensdagmiddag 5 juni plaats op de velden van Utrecht Dominators.

#TowerAbove #AFBN #Utrecht

02/04/2019

‘Eigenlijk winnen we alleen maar’


UTRECHT – De Utrecht Dominators senioren spelen dit jaar voor het eerst sinds 2009 weer op het hoogste Nederlandse American football niveau, De AFBN eredivisie. Nu het seizoen bijna halverwege is spraken we met head-coach Rene Hollart. Met hem blikken we terug op de afgelopen wedstrijden en kijken vooruit naar wat er nog komen gaat.

Hoe kijk je terug op de eerste vier wedstrijden in de eredivisie?

Trots.

Kun je dat toelichten?

In het belang van de sport moesten er acht teams in de eredivisie. Doordat een aantal teams bedankte zijn wij uiteindelijk aangewezen. Wij hebben ons toen niet verstopt, maar zijn opgestaan en hebben de handschoen opgepakt. We zijn trots dat we bijdragen aan een stabiele eredivisie. Dit is een enorm waardevolle ervaring voor deze jonge talentvolle groep.

Hoewel we de eredivisie in kwamen als laagst geplaatste team was de eerste helft van ons schema het zwaarst. Die vrije weken na de eerste game hebben ons ook zeker geen goed gedaan. Je komt daardoor niet in een ritme. Vervolgens spelen we door de uitval op 2 maart wel drie weken achtereen.  Een pittig schema, maar de groep pakt dit desondanks heel goed op.

Hoe beoordeel je de  tot nu toe behaalde resultaten?

Dat we iedere wedstrijd tegen goede tegenstanders zouden staan stond vooraf al vast. Ons seizoen wordt dan ook niet gedefinieerd door scorebord-journalistiek. We kunnen dit seizoen namelijk helemaal niet verliezen. Eigenlijk winnen we alleen maar. Het enige wat tegenstanders week in en uit namelijk doen is ons beter maken. Dat zij naar vier kwarten football meer scoren kan gebeuren, maar we geven niks weg.


Wij kijken niet naar het scorebord, want we meten ons succes aan de hand van progressie, niet uitslagen. Er zijn voldoende verbeterpunten en die zijn ook niet allemaal op korte termijn gefixed. Daar is meer tijd voor nodig. Per week en per game zien we op alle punten (veel) vooruitgang, dat is voor ons het meest belangrijk.

Wat verwacht je / hoop de voor de 2e competitie helft

In de tweede helft van de competitie gaan we door met waar we mee bezig zijn. We blijven onszelf door alle wedstrijdervaring ontwikkelen en verbeteren. Natuurlijk willen we iedere game zo competitief mogelijk zijn en loeren we op een kans om ergens nog voor een upset te zorgen. Dat zou een mooie beloning zijn voor al het harde werk.

Kom kijken.

Op zondag 14 april vervolgen de Dominators de competitie met een thuiswedstrijd op Sportpark Overvecht Noord tegen Leiden. Aanvang 14u.