Wolves ook in Utrecht verslagen door Dominators

mei 16, 2017 Beheerder

Met de wedstrijd van het afgelopen weekend tegen Alphen Eagles nog in de benen, werd er afgelopen weekend in Utrecht tegen de Tilburg Wolves gespeeld door de senioren van Utrecht Dominators. De eerste wedstrijd in en tegen het debuterende Tilburg van afgelopen februari, werd overtuigend gewonnen door de Dominators met 34-08. Utrecht verwachte dan ook een felle tegenstander.

In het eerste kwart wist de defense van de Dominators de bal al snel te heroveren op de Wolves. In het eerste kwart wisten beide teams het echter niet tot een score te brengen. Net als in de voorgaande wedstrijd tegen Alpgen Eagles ging de offense van de Dominators slordig om met de scoringskansen die er zeker waren. In het tweede kwart werd dit recht gezet door de Dominators. Er werd twee keer een touchdown gescoord waardoor de Dominators leidend de rust in gingen met 12-00.

Het derde kwart leek erg op het eerste kwart; beide teams kwamen niet tot scoren. De defense van de Dominators hield de offense van de Wolves goed in bedwang en gaf daarmee de bal vaak en snel weer terug aan de eigen aanval. Pas in het vierde kwart leidde dit weer tot een score, waarbij deze keer ook de 2-point conversion gescoord werd, nadat eerder de PAT’s (Point After Touchdown) in het tweede kwart twee keer niet gescoord werden.

Met een eindstand van 20-00 hebben de senioren nu twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de laatste (thuis)wedstrijd van het seizoen. Op zondag 28 mei wordt Flevo Phantoms Almere ontvangen. De uit-wedstrijd in en tegen Almere werd destijds nipt verloren door de Dominators met 13-18. Dit beloofd een close game te worden aangezien de Dominators hun laatste wedstrijd winnend zullen willen afsluiten en zich willen revancheren voor het eerdere nipte verlies.