Dominators debuteren in Deutsche Flag Football Liga

mei 17, 2017 Martijn

Het senioren flag football team van de Utrecht Dominators heeft op zaterdag 13 mei geschiedenis geschreven door als eerste Nederlandse team ooit deel te nemen aan de Duitse flag football competitie, de Deutsche Flag Football Liga (DFFL). De Dominators hebben hun eerste optreden afgesloten met een verdienstelijke 8e plaats.

 
Na jaren in de Nederlandse competitie te hebben gespeeld, gaan de Dominators dit seizoen om nieuwe ervaringen op te doen voor een avontuur over de grens. Het eerste competitietoernooi waaraan de Dominators deelnamen werd gehouden in Frankfurt en georganiseerd door de lokale Purple Flags.

 
De Duitse competitiedagen worden georganiseerd in toernooivorm. Aan een toernooi doen tussen de 6 en 12 teams mee. Gezien de afstand Frankfurt en de start van het toernooi om 10 uur vertrokken de Dominators al in alle vroegte. Na een rit van 4.5 uur konden de Dominators zich dan eindelijk voor het eerst gaan meten in de Duitse competitie.

 
Omdat aan dit toernooi 12 teams deelnamen zijn er 4 groepen gecreëerd met 3 teams. De #’s 1 van de poule spelen voor plaats 1 tm 4, de #’s 2 van de poule voor plaats 5 t/m 8, enz. De Dominators waren ingedeeld in de groep met twee bekende teams. Zowel de Mainz Legionaries als de Düsseldorf Bulldozers waren eind april namelijk aanwezig in Utrecht tijdens de King Bowl, het internationale flag football toernooi van de Dominators.

 
De eerste wedstrijd tegen Düsseldorf Bulldozer leverde meteen de eerste winst op (39-19). Een mooie binnenkomer in de DFFL. In de tweede partij wisten de Mainz Legionaries tijdens de laatste seconde een achterstand om te buigen naar een voorsprong (20-25). Hierdoor eindigde zij als eerste in de poule en werden de Dominators naar de kruisfinales voor de 5e t/m de 8e verwezen.

 
Doordat beide kruisfinale wedstrijden werden verloren tegen Wiesbaden Phantoms (37-19) en Frankfurt Purple Eagles (38-19) eindigde de Dominators op een verdienstelijke 8e plaats. Hiermee hebben de Utrechtse flag footballers de eerste 5 competitiepunten binnen. Met de eerste overwinning ooit en een tas vol nieuwe ervaringen gingen de Dominators vervolgens weer huiswaarts.

 
Het volgende evenement wordt de Big Bowl, Europa’s grootste flag football toernooi waar de Dominators zijn ingedeeld in de ‘Groep des Doods’. Twee weken daarna staat de volgende primeur voor de deur, want op 17 juni hosten de Dominators in Utrecht het eerste DFFL competitietoernooi ooit in Nederland. Op 25 juni reist het team vervolgens naar Iserlohn, nabij Dordmund. De Duitse competitie loopt door tijdens de zomer en eindigt eind september. De vier teams die dan gedurende de competitie de meeste punten hebben behaald spelen tijdens een finaletoernooi in Berlijn om de landstitel.