Start flag football op school

februari 22, 2018 Martijn

Yes! Ons flag football project op/met Utrechtse scholen gaat van start.

Met dit vernieuwend sportaanbod leveren we een bijdrage aan het verbeteren van de sportparticipatie door jeugdigen en het voorkomen van sportuitval. De basis van de flag football sport is eenvoudig te leren en er zijn nauwelijks attributen voor nodig. Daarbij is Flag football een inclusieve sport die in gemengde teams van 5 spelers wordt gespeeld.

In maart beginnen wij met het geven van flag football lessen op verschillende Utrechtse Scholen. Aan de hand van oefeningen en uitleg krijgen de leerlingen en docenten de basis van het spel uitgelegd. Na de diverse lessen kunnen zij zelfstandig flag football spelen. Op woensdag 6 juni spelen de diverse scholenteams tegen elkaar tijdens het Utrechts Kampioenschap School flag football. De winnaars mogen door naar het officiƫle NK School flag football. Het NK wordt gehouden op zaterdag 16 juni in Utrecht.

Wil jij flag football ook op jouw school? Neem dan contact met ons op via: info@utrecht-dominators.nl.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Initiatievenfonds van Gemeente Utrecht.