‘Eigenlijk winnen we alleen maar’

april 2, 2019 Ilja No comments exist


UTRECHT – De Utrecht Dominators senioren spelen dit jaar voor het eerst sinds 2009 weer op het hoogste Nederlandse American football niveau, De AFBN eredivisie. Nu het seizoen bijna halverwege is spraken we met head-coach Rene Hollart. Met hem blikken we terug op de afgelopen wedstrijden en kijken vooruit naar wat er nog komen gaat.

Hoe kijk je terug op de eerste vier wedstrijden in de eredivisie?

Trots.

Kun je dat toelichten?

In het belang van de sport moesten er acht teams in de eredivisie. Doordat een aantal teams bedankte zijn wij uiteindelijk aangewezen. Wij hebben ons toen niet verstopt, maar zijn opgestaan en hebben de handschoen opgepakt. We zijn trots dat we bijdragen aan een stabiele eredivisie. Dit is een enorm waardevolle ervaring voor deze jonge talentvolle groep.

Hoewel we de eredivisie in kwamen als laagst geplaatste team was de eerste helft van ons schema het zwaarst. Die vrije weken na de eerste game hebben ons ook zeker geen goed gedaan. Je komt daardoor niet in een ritme. Vervolgens spelen we door de uitval op 2 maart wel drie weken achtereen.  Een pittig schema, maar de groep pakt dit desondanks heel goed op.

Hoe beoordeel je de  tot nu toe behaalde resultaten?

Dat we iedere wedstrijd tegen goede tegenstanders zouden staan stond vooraf al vast. Ons seizoen wordt dan ook niet gedefinieerd door scorebord-journalistiek. We kunnen dit seizoen namelijk helemaal niet verliezen. Eigenlijk winnen we alleen maar. Het enige wat tegenstanders week in en uit namelijk doen is ons beter maken. Dat zij naar vier kwarten football meer scoren kan gebeuren, maar we geven niks weg.


Wij kijken niet naar het scorebord, want we meten ons succes aan de hand van progressie, niet uitslagen. Er zijn voldoende verbeterpunten en die zijn ook niet allemaal op korte termijn gefixed. Daar is meer tijd voor nodig. Per week en per game zien we op alle punten (veel) vooruitgang, dat is voor ons het meest belangrijk.

Wat verwacht je / hoop de voor de 2e competitie helft

In de tweede helft van de competitie gaan we door met waar we mee bezig zijn. We blijven onszelf door alle wedstrijdervaring ontwikkelen en verbeteren. Natuurlijk willen we iedere game zo competitief mogelijk zijn en loeren we op een kans om ergens nog voor een upset te zorgen. Dat zou een mooie beloning zijn voor al het harde werk.

Kom kijken.

Op zondag 14 april vervolgen de Dominators de competitie met een thuiswedstrijd op Sportpark Overvecht Noord tegen Leiden. Aanvang 14u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *