American Football steeds populairder, ook bij vrouwen

oktober 20, 2017 Martijn 1 comment

Is het jullie ook al opgevallen? Steeds meer meiden en dames ontdekken American Football als nieuwe sport. Zowel de tackle als de non-contact (Flag Football) variant wordt steeds populairder.

Tijdens de laatste twee thuiswedstrijden van het Utrecht Dominators senioren Flag Football team waren er Vockingworst ‘Women of the Match’ in plaats van ‘Men’. In de recent uitgebrachte commercial van Menzis speelt een dame de hoofdrol en op 17 december wordt in Amsterdam de eerste Nederlandse dames American Footballwedstrijd ooit gespeeld

 

Volgens ons is de groeiende populariteit te verklaren door de veelzijdigheid van de sport. Zo is American Football de ultieme teamsport die ook een goede individuele workout biedt. Doordat er binnen een team allerlei afzonderlijke specialisme zijn is er plek voor een enorme diversiteit aan type sporters, ieder met een unieke taak. American Football is gezellig en uitdagend.

 

Om scholen, buurt sportcoaches en beweegmakelaars in en om Utrecht kennis te laten maken met American Football organiseert American Football club Utrecht Dominators op donderdag 2 november een gratis introductiecursus Flag Football.

 

Flag Football is de non-contact vorm van American Football die in (gemengde) teams van 5 spelers gespeeld wordt. Flag Football leert kinderen spelenderwijs belangrijke (sociale) vaardigheden zoals afspraken maken, samenwerken, vooruitdenken én het bevorderd creativiteit. De basis van het spel is eenvoudig te leren en er zijn nauwelijks extra attributen voor nodig.

 

Aan het eind van de cursus hebben deelnemers een goed beeld van de mogelijkheden van de sport en zijn ze in staat om zelfstandig een Flag Football les te geven. Hiernaast zullen wij alle deelnemers voorzien van een werkboek waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

Heb jij interesse in deze introductiecursus? Meld je dan aan via dit formulier. In verband met de 13e verjaardag van de Utrecht Dominators wordt deze cursus kosteloos aangeboden.

 

In 2018 willen de Dominators ook geheel verzorgde lespakketten gaan aanbieden om te helpen bij het geven van Flag Football op school en in de wijk. Met het aanbieden van dit vernieuwend sportaanbod willen de Dominators in Utrecht een actieve bijdrage leveren aan het verhogen van de sportparticipatie, het terugdringen van de wachtlijsten, het activeren van (kwetsbare) doelgroepen die nu niet sporten en het promoten van een gezonde levensstijl.

1 Comment on “American Football steeds populairder, ook bij vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *