Dominators dames grijpen net naast de titel

mei 2, 2018 Ilja

UTRECHT – Afgelopen weekend stond Sportpark Overvecht Noord voor de tweede keer in het teken van de King Bowl. Een jaarlijks terugkerend tweedaags internationaal flag football toernooi. Deze editie deden er liefst 32 teams uit 13 verschillende landen mee, een verdubbeling ten opzicht van vorige jaar. Het toernooi werd georganiseerd door American football club Utrecht Dominators.

Finale voor Utrechtse dames
Bij de dames categorie wist het team van de Utrecht Dominators ongeslagen de finales te halen. Daarin speelde de zenuwen en het uitvallen van een van de beste speelsters hen helaas parten. Waar zij iedereen, inclusief de Russische opponent Red Foxes, in eerdere wedstrijden nog wist te verslaan waren het ditmaal de Russinnen die als winnaar, en dus King Bowl Kampioen, van het veld af stapte. Het Schotse East Kilbridge Pirates werd derde.

In de open categorie (heren of gemengde teams) ging de winst naar het Engelse London Smoke.
Zij kwamen vroeg in de finale op voorsprong en hielden deze net vast tegen de sterk terugkomende Legionaries uit Mainz. Op de derde plaats eindige het Schotse Carnegie Football die in de troostfinale won van het Belgische team uit Charleroi. De Utrecht Dominators heren eindigde als beste Nederlandse team op een 14e plaats.

De derde editie van de King Bowl wordt gehouden op 4 en 5 mei, 2019.

Flag football
Flag football is vorm van American football, maar kent eigen regels. Zo zijn tackelen en blocken niet toegestaan. Een aanvaller wordt gestopt wanneer zijn of haar ‘flag’ wordt afgepakt. Het spel wordt gespeeld in (gemengde) teams van vijf spelers / speelsters. Er wordt gescoord – een touchdown – door met de bal de endzone van de tegenstander in te lopen of door de bal in de endzone te vangen. Dankzij het inclusieve karakter groeit de populariteit van flag football wereldwijd enorm hard.

Zelf spelen
Interesse om flag football te gaan spelen? Meld je aan voor de gratis proeftrainingen.